Goji bobice jedna je od najzdravijih biljaka u svijetu. Raste na Himalaji gdje se koristi već dugi niz godina u prehrani, ali i u medicini.
Goji je grmolika biljka koja naraste od 1 – 3 metra u visinu. Plod, odnosno bobice su narančasto crvene boje duljine 1 – 2 centimetra, a dozrijevaju od srpnja do listopada. Ova biljka može se jesti sirova, ali brzo oksidira pa se najčešće kupuju sušene, kao čaj ili sok. Okus bobica podsjeća na grožđice, a jedan plod može sadržavati i do 60 sjemenki.
Nutritivna i hranjiva vrijednost ove biljke vrlo je visoka što je čini ljekovitom za niz zdravstvenih poteškoća. Obiluju aminokiselinama, antioksidansima, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminom C, E, željezom, vitaminima B-kompleksa i mineralima.
Goji bobice jačaju imunitet, štite organizam od bolesti srca i krvnih žila, štite od dijabetesa, spriječavaju nastanak leukemije usporavaju starenje organizma, reguliraju mokraćni sustav, tijelu daju snagu i energiju, štite vid te poboljšavaju plodnost kod žena i muškaraca.
Redovitom konzumacijom goji bobica održavajte svoj organizam zdravim i punim energije.