Rajčica je namirnica izrazito bogate nutritvine vrijednosti te se može pripremati na različite načine. Međutim, mnogi rajčicu ne vole jesti i izbacili su je s jelovnika. Saznajte zašto je rajčica dobra i zašto biste je trebali uvrstiti na jelovnik.
Energetska vrijednost svježe rajčice je 18 kcal na 100 grama, znači onda ima izrazito malu energetsku vrijednost. U jednoj rajčici se nalazi 94 % vode. Crvenu boju dobiva od likopena koji pomaže u borbi protiv karcinoma te time rajčica ima izraziito jaka antioksidansna svojstva. Štiti organizam od karcinoma, te prijevremenog starenja.
Bogati je izvor karotenoida. Bogata je vitaminom C, vitaminima B, E i K. Osim vitamina bogata je bakrom, kalijem, natrijem, magnezijem, željezom i kalcijem.
Rajčica je namirnica čijom konzumacijom organizam možemo zaštiti od različitih bolesti, ona nas štiti osim od različitih vrsta karcionam, također i od bolesti srca i krvnih žila. Ona regulira probavu i snižava krvni tlak, te omogućava izlučivanje vode iz organizma.