Ljekovitost i dobrobit javorovog sirupa tek se nedavno otkrila, no sjevernoamerički indijanci od davnina koristili su ga kao lijek.
Ovaj dodatak prehrani ima ugodan i sladak okus, tamno-smeđe je boje i srednje gustine te se može koristiti kao prirodni zaslađivač.
Sirup se dobiva iz kore javorovog drveta, a namjenjen je prvenstveno čišćenju i detoksikaciji organizma.
Upotrebom javorovog sirupa smanjuju se rizici od nastanka mnogih bolesti upravo zbog njegovog ljekovitog i hranjivog sastava. Sadrži antikancerogena, antibakterijska i antidijabetička svojstva te se koristi u liječenju bolesti kao što su bolesti srca, dijabetes, pojedine vrste raka i neurodegeneričke bolesti. 100 grama sirupa sadrži 64% ugljenih hidrata, 0,4 % masti, 0,1% bjelančevina, 0,6% mineral, a kalorijska vrijednost mu je 275 kCal. Ovaj sastav hranjivih tvari čini ga zdravijim od meda i drugih sličnih zaslađivača. Uvrstite ovaj prirodni i ljekoviti sirup u svoju svakodnevnu prehranu kako biste doprinjeli zdravlju i očuvanju organizma.