Ružmarin je ljekovita biljka koja se od davnina koristila kao začin, lijek, ali i simbol. Želite li ga uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu najbolje je da ga koristite ne samo kao začin već i obliku čaja.
Ružmarin obiluje nutritivnim tvarima, odličan je izvor vitamina A, B, C, D, E i K, djeluje antioksidacijski, protuupalno, antibakterijski i antiseptički što ga čini odličnim za prevenciju kod raznih bolesti organizma.
Priprema čaja od ružmarina vrlo je jednostavna, a najbolje ga je napraviti od posušene biljke. Mlade vrhove, cvijet ili listove ružmarina zalijte prokuhanom vodom. Ostavite da odstoji 10 – tak minuta i procijedite. Ovako pripremljen čaj odličan je za liječenje glavobolje, grčeva u želucu, prehlade i živčanih bolesti.
Ova biljka podiže energiju u tijelu, poboljšava pamćenje i koncentraciju, ublažava depresiju, smanjuje bolove u mišićima, stimulira rad bubrega, spriječava ispadanje kose te je prirodan afrodizijak. Konzumirajte čaj od ružmarina svaki dan kako bi se osjećali bolje i zdravije.