Orginalni recept rafaelo kuglica i dalje je strogo čuvana tajna, no svejedno razvili su se i drugi recepti koji daju sličnu strukturu i okus rafaelo kuglicama kao orginalni.
Ovo je vrlo jednostavan kolač za napraviti, može dugo stajati, a svi ga obožavaju. Bez obzira za kakvu prigodu pravite rafaelo kuglice vjerujte, uvijek će gosti biti oduševljeni, a ovaj desert brzo će se pojesti.
Za pripremu ovog deserta potrebni su vam sljedeći sastojci:
-2 dl vode,
-300 g šečera,
-400 g mlijeka u prahu,
-300 g kokosa,
-odprilike 100 g badema ili lješnjaka.
Za pripremu ovog deserta nije potrebno puno vremena. Za početak zagrijte vodu, dodajte šečer i mješajte sve dok se šečer u potpunosti ne otopi, nakon toga dodajte sitno narezani margarin i kada se on otopi polako dodajte mlijeko u prahu stalno mješajući da se ne stvore grudice, a zatim dodajte 150g kokosa. Ostavite ovako pripremljenu smjesu u hladnjaku na odprilike 2 sata da se potpuno ohladi.
Kada se smjesa za rafaelo kuglice ohladi, slažite kuglice ručno sa lješnjacima ili bademima, nakon što napravite malu kuglicu uvaljajte ju u kokos brašno koje ste ostavili.
Ovo je idealan desert za bilo kakvu prigodu i vrlo je praktičan za konzumaciju.