Pšenične mekinje dobivaju se iz pšenice, njihova nutritivna vrijednost je izuzetno velika. One su bogat izvor minerala i vitamina. Sadrže bakar, cink, mangan, selen, magnezij i fosfor, te značajnu količinu folne kiseline. U 100 grama pšeničnih mekinja nalazi se 4,3 posto masti, 15,5 posto proteina i 64,5 posto ugljikohidrata.
Pšenične mekinje održavaju crijevnu i želučanu ravnotežu. Sprječavaju osjećaj nadutosti i zatvor. Može se reći da su one jedan od prirodnih lijekova za želudac jer pozitivno djeluju u borbi sa želučanom kiselinom. Pozitivno djeluju na rad mozga i koncentraciju.
Možete ih jesti sa jogurtom, mlijekom ili svježe ocjeđenim sokom. Primjerice, u šalicu ulijte mlijeko i dodajte dvije do tri žlice pšeničnih mekinja. Pustite da odstoji 15-ak minuta i tek onda ih pojedite.
Na isti način možete ih priremiti s jogurtom i svježim sokom.
Stoga ako još uvijek niste u prehranu uvrstili pšenične mekinje, krajnje je vrijeme da ih počnete konzumirati.