Znate li što je kus kus? Kus kus dolazi iz Sjeverne Afrike, mnogi ga smatraju žitaricom. Kus kus je dobra zamijena za rižu i tjesteninu. Ako još niste svakako uključite kus kus u prehranu jer sadrži žitarice, proteine i povrće. Kus kus je dobar izvor ugljikohidrata, ima visoki sadržaj vlakana, niski udio masti te niski Gi glikemijski indeks.
Donosimo vam jednostavan recept za pripremu kus kusa. U jednu posudu stavite kus kus, a u drugu vodu koja mora zakuhati. Nakon što voda proključa, vrelom vodom prelijte kus kus i to tako da ga pekriva 1 do 2 centimetara. Možete dodati nekoliko žlica maslinovog ulja i sok od limuna. Nakon toga prekrijete posudu folijom i pustite da odstoji 10 minuta. Kada je kus kus odstajao dobro ga promiješate i poslužite. Naime, ako želite možete još dodatno začiniti kus kus različitim začinima, što ovisi o okusu.
Kus kus možete dodati i različitim varivima ili salatama.