Juhe su možda i najzdraviji obrok jer većinom sadrže puno sastojaka koji su pak bogati hranjivim tvarima. Ovo je vrlo okrepljujuć obrok i ima vrlo važan utjecaj na naš probavni sustav. Iako se možda čini komplicirano i nekima zbog svakodnevnih obaveza teško izvedivo, potrebno je svaki dan pojesti barem jedan tanjur juhe kako bi pravilno održavali metabolizam.
Juhu od poriluka jednostavno je pripremiti, za odprilike 30 minuta biti ćete gotovi, a sastojci koji će vam biti potrebni za 4 osobe su sljedeći:
– 60 g luka,
– 50 g šunke,
– 500 g poriluka,
– 1 povrtna kocka,
– malo papra,
– 30 g maslaca,
– 50 ml bijelog vina,
– 1 žličica gustina,
– 2 žličice kiselog vrhnja,
– malo peršina,
– 4 žlice naribanog sira (ementaler).
Zagrijte maslac u loncu, te kratko ispecite nasjeckani luk i šunku. Nakon toga dodajte očišećeni i na sitno narezani poriluk kojega pirjajte oko 5 minuta na laganoj vatri. Pripremite juhu od povrtne kocke kako je napisano na ambalaži i dodajte je u prethodno popirjane sastojke. Ostavite tako još 10-tak minuta da se kuha sve zajedno. Gustin razmutite sa malo tople vode i dodajte pred kraj kuhanja, na kraju dodajte još vino, kiselo vrhnje, naribani sir, peršin i začine po želji.
Servirajte juhu od poriluka kao toplo predjelo uz bilo koje glavno jelo.