Sve je više sunca i lijepih dana, budi se priroda, a moramo se probuditi i mi te početi s radovima u vrtu.
Proljeće je idealno vrijeme za radove na otvorenom, no ukoliko vam vremenski uvjeti dozvoljavaju, svoj vrt možete početi uređivati već u siječnju. Tada se u zaštičenom prostoru mogu sijati ili saditi mnoge kulture. Kroz zimu i zimske mjesece najviše pažnje posvećuje se prihrani i gnojivu kako bi vaše kulture na proljeće mogle rasti i dozrijevati. U ovo vrijeme obrađuje se tlo, a u ožujku, travnju i svibnju sije se ili sadi razno povrće. Prvo se siju rane mrkve, salate, peršin, luk, špinat, grašak, blitva i jagode. U natkriveni dio vrta (staklenik) siju se osjetljive kulture poput: patliđana, paprike, celera, cikle i začinsko bilje. Nakon što rano posijano povrće naraste 10-tak centimetara, možete početi s novom sjetvom i sadnjom kako bi tokom cijele godine mogli ubirati svježe plodove. Do kasnog proljeća (svibanj, lipanj) sezona sijanja trebala bi završiti, a nakon toga slijedi drugi dio radova. Okopavanje, čupanje trave, zaštita i berba radovi su u vrtu koji kreću u lipnju i završavaju u kasnu jesen. Nakon ubiranja zadnjih plodova može se ponovo početi priprema tla za sljedeću sezonu.