Češnjak je vrlo zdravo i aromatično povrće, a odlikuje se antibakterijskim i antivirusnim svojstvima kao i drugim zdravstvenim pogodnostima.
Mediteranska jela teško je zamisliti bez češnjaka, no što onda kada nakon njega u ustima ostaje jak okus i neugodan miris? Kroz nekoliko jednostavnih metoda vrlo lako možete neutralizirati miris češnjaka.
Žvakanje svježeg lista peršina nakon obroka brzo će neutralizirati miris zahvaljujući klorofilu koji se u njemu nalazi. Jabuka, limun i drugo osvježavajuće voće također će pomoći, no mnogi stručnjaci tvrde kako čaša mlijeka najbrže neutralizira ovaj neugodan zadah pogotovo ako ga konzumirate uz obrok.
Zeleni čaj također može pomoći jer ispire ulje češnjaka koje se zadržalo u ustima, a ukoliko niste ljubitelj zelenog čaja, jednak utjecaj imat će i čaj od metvice.
Češnjak sadrži tvar koja se zove alil-metil-sulfid (AMS) i upravo je ona krivac za neugodne mirise jer se prilikom probave ne može razgraditi već se iz organizma ispušta znojem i disanjem.