Zapečeni makaroni
PRIPREMITE (za 4 osobe):37 dag makarona3 jaja1 glavicu luka1 režanj češnjaka1 konzervu nasjeckanih rajčica35 dag samljevene junetine4 žlice naribanog parmezana5 dag maslaca5 dag brašna5 dl mlijekapo 1/2 svežnjića majčine dušice i peršina2 žlice maslinova ulja + za limsolpaparMakarone kuhajte 5 minuta u slanoj vodi. Ocijedite pa umiješajte parmezan, stučena jaja, sol i papar. Za umak nasjeckajte luk i češnjak. Ispržite pa dodajte meso. Miješajte pa kad dobiju boju dodajte ocijeđene rajčice. Čim provri smanjite temperaturu i pirjajte 20 minuta. Posolite i popaprite. Načinite bešamel od maslaca, brašna i mlijeka prema uputama na str. 6 – 7. Umiješajte nasjeckano začinsko bilje. U namašteni lim uspite pola makarona, izravnajte površinu i na to rasporedite mesni umak. Pokrijte preostalim makaronima, zalijte bešamelom i pecite otprilike 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.