Torta od jagoda i sira
Torta od sira s jagodama
Sastojci:
• 500 g jagoda
• 300 g biskvita (čajni kolutići)
• 80 g maslaca
• 120 g šećera u prahu
• 30 g instant želatine
• 125 ml milerama
• 250 g svježeg kravljeg sira
Priprema:
Biskvit dobro smrvimo ili sameljemo u sjekaču i premjestimo u zdjelu. Zatim dodamo rastopljeni maslac i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. Stjenke kalupa za torte obložimo papirom za pečenje, a po dnu rasporedimo i žlicom ravnomjerno utisnemo pripremljenu mješavinu od biskvita i maslaca, te stavimo u hladnjak da se stvrdne. Za to vrijeme operemo i očistimo jagode, prepolovimo ih, stavimo u mikser i izmiksamo. Zatim u mikser dodamo šećer u prahu, instant želatinu, mileram, svježi kravlji sir, poklopimo i sve zajedno dobro izmiksamo. Gotovu kremu prelijemo u kalup za torte i sve zajedno ponovo stavimo u hladnjak na najmanje četiri sata da torta zadrži oblik. Izvor: crochef.com