Torta Japanski vjetar
Torta Japanski vjetar
Sastojci za 8 osoba:
KORA: – 8 bjelanjaka- 1/2 kg šećera u prahu – 3 žlice soka od limuna
KREMA: – 8 žumanjaka – 6 žlica šećera – 8 žlica brašna
PREMAZ: – 1 l šlaga – 4 kremfixa
Priprava:
KORA: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano dodajte šećer u prahu i limunov sok. Masu podijelite na tri dijela (oko 10 žlica na svaku koru) i svaku posebno sušite 1 sat u zagrijanoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva.
KREMA: Žumanjke, šećer i brašno dobro izmiješajte i skuhajte u 3/4 l mlijeka. U ohlađeno dodajte 25 dag mljevenih oraha i 20 dag margarina.
PREMAZ: Čvrsto izraditi šlag s kremfixom.
Slagati: kora, krema, premaz
Torta Japanski vjetar