Teletina u pećnici
PRIPREMITE (za 6 osoba): 1 teleća prsa teška 2 kg, 2 peciva i mlijeko, 25 dag samljevene puretine, 50 dag šampinjona, 10 dag graška iz konzerve, 10 dag kuhane šunke, 3 žlice naribanoga dimljenog sira, 2 dl bijelog vina, 2 režnja češnjaka, peršin, 4 žlice ulja, sol u papar
Namrvite pecivo u mlijeko. Očistite gljive pa sitno nasjeckajte s češnjakom i umiješajte u mljeveno meso. Pirjajte 5 minuta sa 3 žlice ulja. Primiješajte iscijeđeno pecivo, sir, nasjeckani peršin, grašak, šunku narezanu na kockice, sol i papar.
Pažljivo odvojite meso od rebara pa vodoravno zarežite pazeći da ih ne prorežete do kraja. U dobiveni “džep” utisnite pripremljeni nadjev pa prsa omotajte čvrstim koncem. Posolite, popaprite, stavite u lim pa prelijte vrelim uljem i vinom. Pecite otprilike 1 sat u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Podlijevajte vodom i vlastitim sokom. Pokrijte alufolijom pa pecite još pola sata.