Tajlandska kuhinja
Tajlandska pileća juha
Sastojci:
– 400 g fileta pilećeg zabatka
– 150 g kineskih rezanaca s jajima
– 2 mlada luka
– 2 režnja češnjaka
– 1 žličica naribanog đumbira
– 850 ml pileće juhe
– 200 ml kokosovog mlijeka
– 3 žličice crvene curry paste
– 3 žlice maslaca od kikirikija
– 2 žlice sojinog umaka
– 1 svježa crvena paprika
– 60 g smrznutog graška
– 1 žličica škrobnog brašna
– ulje
– sol i papar
Prije svega meso narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a papriku na prutiće veličine 2-3 centimetra. U zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo meso i miješajući pržimo sa svih strana 2-3 minute. Zatim dodamo bijeli dio mladog luka, protisnuti češnjak, naribani đumbir, promiješamo i čim češnjak zamiriše, ulijemo pileću juhu, kokosovo mlijeko, sojin umak, dodamo kari pastu, maslac od kikirikija, dobro promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, po prilici 8 minuta.
U zdjelicu s malo vode dodamo škrobno brašno, promiješamo i ulijemo u wok. Potom dodamo grašak, papriku, zeleni dio mladog luka promiješamo i kuhamo dalje. Za to vrijeme u drugi wok ili lonac s vrelom i posoljenom vodom, stavimo rezance i kuhamo 2-3 minute. Zatim tjesteninu izvadimo i premjestimo u wok s juhom, začinimo solju i paprom, promiješamo i juha je gotova. U zdjelicu prvo stavimo rezance zatim juhu i poslužimo.
Izvor: crochef.com