Spremanje ribe
Riba pečena u krupnoj soli • 1 kom bijele ribe od cca. 1,2 kg• 1 grančica ružmarina• 2 kg krupne morske soli• 2 bjelanjka• 200 ml vode
Priprema:Prije pečenja ribu očistimo izvana i iznutra, te je dobro osušimo. U zdjelu odvojimo bjelanjke, lagano ih istučemo, dodamo vodu i krupnu morsku sol. Sve zajedno izmiješamo te od dobivene smjese, na limu, rasprostremo postelju debljine 5 cm. Ribu položimo na sol i cijelu je prekrijemo ostatkom smjese. Tako obloženu ribu stavimo u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 40 minuta (što je riba veća duže se peče). Sol u toku pečenja stvori vrlo tvrd oklop koji prije posluživanja razbijemo malim čekićem ili žlicom. Kada smo odstranili sol ribi odstranimo i kožu te je izvadimo u filetima ili cijelu. Višak soli očistimo, a ribu odmah poslužimo uz kuhano povrće i maslinovo ulje.