Špinat priprema
Topla povrtna salata sa slaninom
Sastojci za 4 osobe:
350 g špinata
150 g slanine
2 rajčice
1 komorač
1 žličica zelenog papra iz staklenke
1 žličica balzamičkog octa
ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar
Priprema:
Očišćenu rajčicu narežemo na kolutove, očišćeni komorač na trakice, a slaninu na kockice. Opranom špinatu odstranimo stabljiku i tvrdi dio lista, narežemo ga i stavimo u zdjelu, te dodamo komorač.
U zasebnu zdjelicu ulijemo balzamički ocat, dodamo žlicu maslinovog ulja i začinimo solju i paprom. Dobivenim umakom prelijemo špinat i komorač i nježno izmiješamo. U ugrijanu tavu stavimo kockice slanine i kratko ih pržimo. Kada je slanina postala staklasta dodamo kolutove rajčice i zeleni papar, te pržimo dok rajčica malo ne omekša.
Na tanjur stavimo salatu od špinata i komorača, preko njih složimo rajčicu, posipamo prženom slaninom i zelenim paprom, i poslužimo.
Špinat priprema