Šiš ćevap
25 dag sitno samljevene svinjetine
25 dag kobasice pečenice
1 režanj češnjaka
3 žlice naribanog sira
3 jaja
1 svežnjić peršina
mrvice
ZA PRILOG:
2 glavice ljubičastog luka
ulje
1 dl vinskog octa
sol
papar
4 osobe
priprema 45 min
1. Multimiksom smrvite meso, oguljenu kobasicu i češnjak pa kuhačom primiješajte 1 žlicu nasjeckanog peršina, sir, nasjeckani češnjak, sol i papar. Dugo miješajte. Ako je smjesa prerijetka, dodajte još naribanog sira.
2. Oljuštite luk i narežite na kolutove. Pržite sa 3 žlice ulja da postanu staklasti, zalijte octom i kratko prokuhajte. Posolite i popaprite. Smjesu za šiš ćevap prenesite na dugačke ražnjiće tako da sloj mesa bude tanak, pa utapkajte u mrvice. Ispržite. Poslužite s lukom i sve pospite natrganim preostalim peršinom.
Šiš ćevap