Rolada od mesa
Rolada od boškarina s domaćom palentom i šumskim gljivama
flam od boškarina
2 kg (30 dana vrenja)
200 g korjenastog povrća
prstohvat soli
2 luka
grančica ružmarina
lovor
2 dcl bijelog suhog vina
istarsko maslinovo ulje
200 g kukuruzne krupice
pola litre vode
šumske gljive (žute trubače)
Flam posoliti te ga urolati i zavezati kuhinjskim koncem. Zatim dodati korjenasto povrće, ružmarin, lovor, vino i maslinovo ulje. Staviti u krušnu peć na 180 stupnjeva i peći tri sata. Povremeno polijevati goveđim temeljcem.
Na maslinovu ulju prepržiti šumske gljive, dodati prstohvat soli, vodu i kukuruznu krupicu, kuhati na laganoj vatri i konstantno mješati dok se palenta ne odvoji od lonca.
Staviti podlogu palente, narezati roladu i preliti umakom od pečenja.