Riba smuđ na povrću
Smuđ na povrću
PRIPREMITE (za 6 osoba):
6 filea smuđa (bez kosti i kože),
2 svežnjića mrkvice,
3 tanke tikvice,
1 glavicu luka,
2 dl bijelog vina,
2 dl kiselog vrhnja,
3 dag maslaca,
brašno,
mljevenu crvenu papriku,
sol, krupno samljeven papar
Nasjeckani luk pržite s pola maslaca na niskoj temperaturi 5 minuta. Potom umiješajte narezane mrkvice. Dodajte sol, papar i crvenu papriku. Pirjajte poklopljeno 5 minuta. Umiješajte vino i pirjajte još 5 minuta te još toliko kad umiješate vrhnje. U međuvremenu meso smuđa uvaljajte u smjesu brašna, soli i mljevene paprike, stavite na zagrijani roštilj. Pržite blizu žeravice 3-4 minute; premjestite više iznad žeravice, okrenite ribu i pecite još 5 minuta. Na tanjure podijelite povrće, a na njega stavite ribu.