Recepti za mljeveno meso
Mesni torkutići s mileramom
UMJESTO KLASIČNIH grickalica, tijekom popodnevnih druženja poslužite ove slane zalogajčiće punjene mljevenim mesom ili ih ponudite kao ukusno predjelo.
1. Luk očistite sitno nasjeckajte i prepržite na dijelu masnoće do zlatnožute boje.Dodajte meso i pržite, začinite solju i paprom, dodajte češnjak rezan na listiće, kosani peršin i rajčicu na kockice. Sve zajedno pržite još 5 do 10 minuta, maknite s vatre, pustite da se malo ohladi pa dodajte jaje koje dobro umiješajte u smjesu.
2. Listove za štrudlu uzdužno prerežite na 3 dijela, a na početak svakog dijela stavite hrpicu nadjeva. Zatim poklopite slijeva nadesno, tako da dobijete trokutić. Svaki stavite na podmazani pleh, odozgo malo pouljite i pecite dvadesetak minuta na 170 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
3. Za kraj dobro promiješajte mileram koji stavljajte na tanjur kao podlogu a na njega poslažite trokutiće.
Sastojci za 4 osobe:
40 dag mljevenog mesa
1 glavica luka
1 rajčica
2 režnja češnjaka
vezica peršina
1 dl ulja
1 jaje
4 kore za štrudlu
2 dl milerama
sol i papar
Zahtjevnost: * *
Posluživanje: Uz ove slane trokutiće izvrsno će prijati rajnski rizling Feravino
Vrijeme pripreme: 30 minuta