Punjena paprika recept
Pohana paprika punjena fetom
PAPRIKE NE MORAMO uvijek puniti mljevenim mesom, nego i nekim drugim sastojcima, na primjer ukusnim sirom feta:
1. Papriku ispecite u pećnici i ogulite joj kožicu. Izvadite sjemenke van.
2. Fetu razmrvite te uvaljajte u kosani peršin i malo bijelog luka. Tom smjesom napunite paprike, začinite ih i panirajte na bečki način, odnosno uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice.
3. Pržite ih u dubokoj masnoći do zlatnožute boje, a kad su gotove, vadite ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće. Od milerama, ostatka peršina, bijelog luka, soli i papra napravite preljev koji poslužite uz pohanu papriku.
Sastojci za 4 osobe:
– 8 paprika babura
– 8 šnita sira feta
– 3 jaja
– 10 dag oštrog brašna
– 20 dag krušnih mrvica
– 0,4 dl ulja
– vezica peršina
– 2 dl milerama
– režanj češnjaka
– sol i papar
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: ++
Posluživanje: Uz paprike poslužite Zeleni silvanac.