Priprema mesa
U papru
1 Stucajte bijeli i crni papar da ostanu komadići, nanesite ih na meso i utuckajte batićem.
Zagrijte ulje pa pržite odreske s obje strane po 5 minuta ako želite da odrezak ostane iznutra crven ili po 8 minuta želite li da bude skroz pržen.
2 Odreske premjestite na zagrijane tanjure a u masnoću od prženja ulijte juhu i vinjak. Kad provri, prilijte vrhnje i zeleni papar pa zagrijavajte da se količina upola smanji. Zalijte na odreske.
4 osobe:
4 juneća odreska, teška po 15 dag
govedska juha
2 žlice ukiseljenoga zelenog papra
1 žličica zrna bijelog papra
1 žličica zrna crnog papra
3 žlice vrhnja za kuhanje
1 čašica vinjaka
ulje
sol
Priprema: 15 min
Kiselo-slatka teletina
1 Meso narežite na ploškice, a paprike na kockice. Oljušteni luk nasjeckajte pa pržite. Kad postane staklast, dodajte meso i papriku pa zajedno ispržite. U slanoj vodi kratko skuhajte cvjetaču podijeljenu na cvatiće i mrkvu.
Meso pirjajte 25 minuta i dolijevajte vino. Zatim dodajte pripremljeno i ocijeđeno povrće te tikvice narezane na kockice i papar u zrnu. Pirjajte još 5 minuta.
2 Umiješajte razvodnjenu rajčicu u kojoj ste otopili škrobno brašno. Miješajte i pirjajte pa po potrebi dodajte malo vode da ima umaka. Kušajte, dosolite i malo zakiselite limunovim sokom.
6 osoba:
80 dag teletine
2 grančice majčine dušice
3 lovorova listića
2 žlice pekmeza od rajčice
1,5 dl kiselkastog vina
po 10 dag cvjetače, mrkve, tikvice
1 glavica luka
1 žuta paprika
limunov sok
1,5 dag škrobnog brašna
ulje
sol
papar u zrnu
Priprema: 1 sat