Priprema bifteka
Priprema bifteka
Biftek u umaku od crnog vina
SASTOJCI:
1 kg bifteka500 ml crnog vina1 glavica ljubičastog lukaž1 jabuka1 žlica praška za umak od pečenja2 žlice pekmeza od šljiva1 žlica maslacauljesol i paparPRIPREMA:Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.
Priprema bifteka
<<Punjeni lungici
Pisanicu smo očistili od žilica, narezali na valičinu tave, zarežemo je po cijeloj dužini tako da je možemo rastvoriti i nježno istučemo batom za meso. Maramicu nakratko namočimo u vodu…
<<Svinjski lungici
Lungić natrljajte sa solju, paprom, ružmarinom i 1 žlicom ulja, te sa svake strane popržite 4 minute. Brokulu popržite 8 minuta uz miješanje, posolite je, poparite i posipajte sa bademima…
<<Carstvo gljiva
Gljive su posebna grupa biljaka koje uspijevaju u gotovo svim klimatskim područjima...