Pohane bukovače
1. BUKOVAČAMA ODVOJITE klobuk od peteljke.
Fetu narežite na ploške pa na polovicu klobuka stavite sir, posolite i popaprite, prekrijte drugim klobukom i panirajte na bečki (uvaljajte u brašno, jaja i mrvice).
2. Pancetu narežite na štapiće, rajčice prerežite na pola, češnjak na listiće, a bosiljak na rezance. U tavu stavite malo maslinova ulja, dodajte pancetu, pustite da se malo zarumeni, na to dodajte rajčice, sve zajedno okrenite, dotjerajte okus te na kraju dodajte bosiljak. Sve zajedno lagano prepržite.
3. Podlijte s malo vode kako biste dobili umak. Panirane gljive pržite u dubokom ulju. Kad su gotove, vadite ih na papirnati ubrus kako bi popio višak masnoće.
Sastojci za 4 osobe:
50 dag bukovača
10 dag rajčica trešnjica
10 dag pancete
20 dag feta sira
1/2 vezice svježeg bosiljka
4 režnja češnjaka
0,3 dl maslinova ulja
2 jaja
cca 10 dag brašna
cca 20 dag krušnih mrvica
2 dl ulja (za prženje)
sol i papar
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: **