Pileći batak
Punjeni pileći batak u panceti
1. NOŽEM ODVOJIMO meso, a kost pri vrhu odrežemo.
Meso raširimo. Dvije ploške pancete narežemo na kockice i popržimo.
Dodamo im nasjeckane bukovače, pa malo kockica kruha. Povežemo s jajima i začinimo.
2. Smjesu položimo na meso, zarolamo, a svaki komad omotamo s dvije ploške pancete. Naglo ispečemo na grilu, pa stavimo u pećnicu na još 10-ak minuta. Luk nasjeckamo i popržimo, dodamo rižu, podlijemo i pirjamo. Dodamo špinat narezan na rezance, još malo podlijemo, začinimo i na kraju dodamo maslac. Na rižoto od špinata, poredamo pileće batake.
Sastojci za 4 osobe:
8 pilećih bataka
18 ploški pancete
Sol i papar po potrebi
2 jaja
Kriška bijelog kruha
15 dag riže
50 dag listova špinata
0, 5 dag maslaca
10 dag bukovača
Manja glavica luka
Pola vezice peršuna
03 dl ulja
Zahtjevnost: * *
Vino: Poslužite Zdjelarevićevu graševinu
Savjet gastronomada: Istom smjesom možemo puniti i meso od kunića ili pileća prsa
Vrijeme pripreme: 30 minuta