Pečeni kunić
Kunić u vinu
PRIPREMITE (za 6 osoba):
2 stražnje polovice kunića (dio hrpta i oba butića) ukupno 1,8 kg,
7,5 dl suhog bijelog vina,
2 glavice luka,
2 režnja češnjaka,
3 mrkve,
10 dag bijele dimljene slanine,
peršinove grančice,
3-4 celerovih listića,
majčinu dušicu,
2-3 žlice senfa,
4 žlice slatkog vrhnja,
1 manju staklenku trešanja,
rumu (iz zimnice),
sol, papar
Pristavite vino s naribanom mrkvom te nasjeckanim lukom i češnjakom, paprom i pola nasjeckanoga začinskog bilja. Kuhajte da dopola ispari. Procijedite. Narezano kunićje meso posolite, popaprite i namažite senfom. Obložite tankim poškicama slanine. Neka se peče oko jedan sat u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva. Povremeno okrećite i prelijevajte začinjenim vinom. Ako prerano dobije koricu, pokrijte aluminijskom folijom. Premjestite kunića na štednjak pa primiješajte vrhnje s preostalim začinskim biljem. Prokuhajte pa dodajte ocijeđene trešnje