Parfe od čokolade
Sastojci:
• 200 g čokolade za kuhanje• 50 ml crne kave• 20 g instant želatine• 2 jaja• 400 ml vrhnja za šlag• 120 g džema od šumskog voća• 1 podloga za tortu
Priprema: U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi. Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdijelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag. Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća. Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo. Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo, piše crochef.com.