Muffini s jagodama
Sastojci:
– 180 g jagoda
– 120 g glatkog brašna
– 120 g oštrog brašna
– 20 g praška za pecivo
– 1/2 žličice sode bikarbone
– 1/2 žličice praška za pecivo
– 10 g vanilin šećera
– 30 g mljevenih oraha
– 1 jaje
– 120 g šećera
– 60 ml ulja
– 200 ml jogurta
Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). U zdjeli pomiješamo prosijane obije vrste brašna, soda bikarbonu, prašak za pecivo, cimet u prahu, mljevene orahe i jagode. U zasebnoj zdjeli pjenasto istučemo jaje, dodamo šećer, vanilin šećer, ulje i jogurt, izmiješamo i prebacimo na smjesu od jaja, pa sve zajedno još jednom izmiješamo, tako da tijesto ostane vlažno i grudičasto. Tako dobivenim tijestom punimo papirnate ili neke druge oblike za muffinse do 2/3 kalupa. Stavljamo ih u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko 20-25 minuta. Gotove izvadimo iz kalupa i ostavimo ih da se hlade oko 10 minuta.
Izvor:crochef.com