Mesne kuglice
Ražnjići s mesnim kuglicama
PRIPREMITE (za 4 osobe)- 2 tanka teleća odreska (svaki 20 – 25 dag)- 1 veliku tikvicu- 2 sitne tikvice- 1 crvenu papriku- 8 dag kobasice pečenice- 1 grančicu majčine dušice- maslac- ulje- sol- papar1. Male tikvice prokuhajte u slanoj vodi. Veliku uzdužno narežite na vrlo tanke ploške. Ispržite na malo ulja. Posebno ispržite papriku, ogulite je, očistite i narežite. Teletinu posolite, popaprite pa istucite i stanjite. Ispržite s maslacem i narežite. Polovicu malih odrezaka pokrijte paprikom a polovicu narezanom velikom tikvicom.2. Na manje komade narežite kobasicu i tikvice. Tikvice rasporedite na meso s paprikama a kobasicu na meso s tikvicama. Savijte. Nabodite na ražnjiće. Pospite majčinom dušicom. Ispržite u dubokoj masnoći i okrećite. Poslužite vruće.