Mesna štruca od mljevenog mesa
Vrijeme pripreme: 1 i pol sat 14-6 porcija
11 žlica maslaca 11 luk sitno narezan 1sol 1 kilogram mljevenog mesa sobne temperature (idealna kombinacija 700 grama nemasne govedine i 300 grama svinjetine) 12 žlice umaka Worcestershire 11 žlica umaka od soje 12 žlice dobrog senfa 15 mljevenih velikih suhih krekera 135 grama pirea od jabuke plus 3 žlice 15 do 6 režnjeva hamburger slanine 1svježe mljeveni papar.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. U tavi otopite maslac, dodajte luk i sol po ukusu i polako pirjajte dok ne postane sasvim svijetlo zlatan. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
Pomiješajte mljeveno meso, umake, senf, mrvice od krekera, 50 ml pirea od jabuka i luk. Napravite dobro izmiješanu štrucu i stavite je u duguljasti lim za pečenje. Zagladite površinu i preko nje premažite preostale 3 žlice pirea. Naslažite kriške slanine. Popaprite.
Pecite oko 1 sat, sve dok meso ne postane smeđe po površini i iznutra prestane biti crvenkasto. Izvadite iz pećnice i pažljivo skupite sav sok od pečenja. Neka odstoji izvan pećnice 5 do 10 minuta, pa tek onda štrucu izrežite, podijelite i prelijte sokom.
Mesna štruca od mljevenog mesa