Mediteranska kuharica
Dijeta za bonkuloviće” samo naizgled bi mogla biti kontradikcija. Naime, kako očekivati od jednog pravog bonkulovića (za neupućene: gurmana, ljubitelja dobre hrane) da se natjera na dijetu umjesto da zbog svog užitka postane nalik saborskom zastupniku nakon dva mandata janjetine, marendi i jeftinih saborskih ručkova?
Odgovor na ta i druga sudbinska pitanja daje kuharica novinara, rock-kritičara, publicista, povjesničara umjetnosti, kuhara i bonkulovića Zlatka Galla “Dijeta za bonkuloviće i druga spiza – Mediteranska kuharica”.
Zamamni zalogaji i delicije
Kroz 129 sjajnih recepata Gall vodi na, kako sam kaže, “gastronomsko putovanje Dalmacijom i Mediteranom najširu publiku koja voli dobro papati i probati štogod novoga”, baš kao i njegova dva prethodna kuharska bestselera, “Kušaj i slušaj Dalmaciju”.