Kroketi sa sirom
1. U posudu stavimo 4 dl vode, sol i maslac, pa stavimo da prokuha.
Uz miješanje dodamo 20 dag brašna. Kad se smjesa počne odvajati od stijenke, još malo zagrijavamo pa ugasimo.
2. Kad se tijesto malo ohladi, umiješamo jedno po jedno jaje, dodamo na kockice rezan pršut, sir i kosani peršin te muškatni oraščić. Na pobrašnjenoj dasci umijesimo glatko tijesto.
3. Oblikujemo krokete koje paniramo u brašno, jaja, mrvice pa ih ispržimo. Poslužujemo tako da obavezno sa strane serviramo umak od milerama.
4 osobe
Maslac 0,5 dag
Jaja 2 kom.
Brašno 2 šake (za posipanje daske)
Voda 0,40 l
Pršut 0,10 kg
Sir Podravec 0,10 kg
Peršin vezica
Krušne mrvice 0,15 kg
Oštro brašno 25 dag
Mileram 0,20 l
Muškatni oraščić
Sol, papar po potrebi
Težina: * * *
Vino: Viška Vugava
Savjet: Ovo jelo je zgodno jer osim pršuta i sira možemo umiješat i ostatke piletine, šunke ili nekog drugog nareska što nam je ostalo u frižideru, a u ljetnim danima dobro prija uz osvežavajuću lisnatu salatu.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Kroketi sa sirom