Kolač od mandarina
Mandarine s čokoladom
1. U TAVICU stavimo čokoladu i slatko vrhnje i pustimo da se topi.
Od brašna, jaja i mlijeka napravimo gušću smjesu nego za palačinke, a dodamo i malo praška za pecivo.
2. Mandarine ogulimo i narežemo na okrugle ploške debljine oko 4-5 mm. Umačemo ih u pripremljenu smjesu i pržimo u dubokom ulju.
3. Vadimo ih i odmah stavljamo na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Serviramo tako da ih na tanjur poredamo kao crijep, a zatim polovicu prelijemo topljenom čokoladom.
Sastojci za 4 osobe
10 dag brašna
2 jaja
1 dl mlijeka
1/2 žlice praška za pecivo
1 žlica šećera
20 dag čokolade za kuhanje
0,5 dl slatkog vrhnja
4 veće mandarine
2 dl ulja za prženje
vrijeme pripreme: 30 minuta
zahtjevnost: 3/5
posluživanje: Poslužite pjenušac Tomac.