Kokošja juha
Svečana juha
PRIPREMITE (za 6-8 osoba): 1 kokoš tešku 1,8 kg, 1 svežnjić povrća za juhu, 1 glavicu luka, 1 režanj češnjaka, 1/4 korabice
PRILOG: tijesto za palačinke, 1/2 svežnjića peršinovog lišća, nekoliko celerovih listića, ulje, sol, papar u zrnju
Oljušteni luk narežite na velike kriške i popržite za lijepu boju juhe. Zakipite 3 l hladne vode i u njoj kokoš, povrće, luk, češnjak, korabicu, sol i papar. Kad provri, smanjite temperaturu i kuhajte 2 sata. Odvojite s kokoši kožu i kosti pa narezano meso dodajte juhi. U međuvremenu u tijesto za palačinke umiješajte nasjeckani peršin i celer. Ispržite palačinke, savijte ih, narežite i dodajte u juhu.