Kesten kolač
SRCA S KESTENOM
PRIPREMITE (za 2 osobe)
• 3 dag brašna + za kalupe
• 3 dag šećera u prahu + za posipanje
• 1 vanilin šećer
• 3 dag omekšanog maslaca + za kalupe
• 1 bjelanjak
• sol
• 20 dag kesten pirea
• 3 dl slatkog vrhnja
• 1 učvršćivač za šlag
• 1 žlicu ruma
• ušećerene ljubice
• gorki kakao
Miješajte maslac s obje vrste šećera da dobijete potpuno glatku kremu. Istucite snijeg od malo posoljenog bjelanjka, pa pomalo primiješajte naizmjence brašno te pripremljeni maslac. Rasporedite polovicu tijesto u 8 namaštenih i pobrašnjenih kalupa promjera 8 cm.
Pecite desetak minuta u pećnici na 190 °C. U kesten pire umiješajte 1 dl slatkog vrhnja i rum. Istucite preostalo vrhnje s učvršćivačem pa na 4 srca naštrcajte naizmjence vrhnje i kremu od kestena. Pokrijte preostalim srcima.
Rasporedite na 4 tamna i 4 svijetla tanjura. Srca na obojenim tanjurima pospite šećerom u prahu kroz cjedilo, a srdašca na bijelim tanjurima pospite kakaom kroz cjedilo. Preostalo vrhnje naštrcajte u obliku srca pa ukrasite ljubicama.
Kesten kolač