Junetina u umaku
Junetina u kiselo-slatkom umaku
Sastojci (za 4 osobe):
35 dag junećeg buta,
1 jaje,
3-4 žlice škrobnog brašna,
4 svježe paprike (crvene i zelene),
1/2 limenke ananasa,
1 mrkva,
žličica mljevenog češnjaka,
1 žličica curryja,
1 žličica cherryja,
2 poriluka,
ulje za prženje,
malo soli
Za umak:
1/2 dl octa,
1 žlica sojinog umaka,
4 žlice šećera,
1 žlica kečapa od rajčice,
2 žlice worcester umaka,
1/2 žličice soli
Priprema:
Meso narezati na rezance. Povrće nasjeckati na komadiće. U zdjelici miješati sastojke za umak te im postupno dodavati razmućeno bjelance, dok se ne dobije tekuća masa. Rezance mesa uvaljati u razmućeno žumance te u škrobno brašno i pržiti u dubokom ulju dok ne porumene. Ugrijati u posebnoj tavici dvije žlice ulja te popržiti češnjak, dodati poriluk, mrkvu, papriku i ananas. Dodati meso pripremljeno na pariški te pirjati neprestano miješajući najviše pet minuta. Preliti cherryjem, dodati curry. Smjesi na kraju dodati umak i sve dobro pomiješati. Jelo se poslužuje toplo, uz rižu.