Juha od cikle
Ova juha, poznatija pod nazivom boršč, ruski je specijalitet koji mora sadržavati kupus i ciklu, a može joj se dodati i meso te drugo povrće.
1. Luk i kupus očistite i narežite na kocke. Na masnoću stavite malo šećera pa kad se karamelizira, dodajte luk i pustite da zažuti. Nakon toga dodajte kupus, podlijte vodom i pustite da se juha lagano kuha.
2. Ciklu očistite, narežite na sitne kocke ili rezance i stavite u posudu gdje se kuha kupus. Sve nastavite kuhati još malo. Posolite i popaprite te dodajte nekoliko zrna kima.
3. Pri posluživanju obavezno u tanjur juhe dodajte jednu žlicu vrhnja, a sa strane možete servirati i malo pecivo.
Sastojci za 4 osobe:
1 manja glavica kupusa
2 cikle (oko 30 dag)
1 glavica luka
1 mjerica kiselog vrhnja
1 žličica šećera
0,5 dl ulja
prstohvat kima
sol i papar
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Zahtjevnost:
Posluživanje: Uz ovu juhu poslužite votku.
Savjet gastrogurua: Prema želji, u boršč dodajte kuhanu govedinu ili teletinu, a ako nemate to meso, možete se poslužiti i pancetom.