Jela od bakalara
Filet bakalara sa šparogama i maslinama
2 velika riblja fileta (bakalar ili mol) 2 vezice divljih šparoga 1 velika žlica paštete od zelenih maslina (ili samljevenih maslina kojima ste dodali malo maslinovog ulja) 4 žlice maslinovog ulja Dobro operite šparoge i odlomite mekane zelene dijelove, a od drvenastih stabljika napravite temeljac (u pola litre kipuće vode skuhajte zajedno šparoge i malo zeleni za juhu, pustite da se tekućina ohladi, procijedite pa pristima skinite i u bistru tekućinu od kuhanja dodajte sve zelene/smekšane dijelova sa stabljika šparoga).
Na malo maslinovog ulja u tavi malko popecite zelene dijelove šparoga, dodajte paštetu od maslina i podlijte s malo ribljeg temeljca ili temeljca od šparoga. Držite na srednje jakoj vatri tri-četiri minute pa toplim umakom i šparogama prelijte posoljene i popaprene riblje filete prethodno pečene na tavi ili na gradelama. Sve po volji još nakapajte maslinovim uljem.