Janjeći kotleti
1. JANJEĆE KOTLETE začinite, narežite i stavite na gril.
Luk očistite, narežite na sitne kockice i stavite u posudu da se lagano prži na maslinovu ulju.
2. Zatim dodajte ostalo povrće rezano na kockice (osim rajčice koju ćete dodati poslije) i sve lagano prepržite.
3. Dodajte kus-kus, malo ga prepržite pa podlijte vodom ili temeljcem. Dotjerajte okus, dodajte rajčicu rezanu na kockice i janjeće kotlete koje ste prethodno dopola ispekli na grilu.
4. Sve zajedno promiješajte, dotjerajte okus, poklopite i pustite na strani još 5-10 minuta. Poslužite sve zajedno s mesom, ukrasite peršinom, a po potrebi pokapajte s još nekoliko kapi maslinova ulja.
Sastojci za 4 osobe:
60 dag janjećih kotleta
30 dag kus-kusa
2 svježe crvene paprike
1 luk
1 rajčica
10 dag batate
1 patlidžan
0,5 dl maslinova ulja
1 tikvica
sol i papar
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: ***
Posluživanje: Uz jelo poslužite rajnski rizling Zdjelarević.
Savjet gastrogurua: Za ovo jelo možete koristiti i druge vrste mesa poput piletine, puretine, kunića… No, možete ga pripremiti i samo s povrćem, bez mesa.