Hladne juhe
1. DINJE IZREŽEMO cik-cak po polovici tako da dobijemo dvije košarice, pa ih izdubimo.
2. Meso dinje stavimo u mikser, dodamo šećer, vanilin šećer, prošek, malo limunova soka i izmiksamo.
3. Kupine i maline naglo properemo da odstranimo listiće i nečistoću. Dobro ih ocijedimo i stavimo na papirnati ubrus da upije vodu.
4. Izmiksanu dinju rasporedimo u izdubljene polovice, svaku napunimo mješavinom kupina i malina te obilato pospemo šećerom u prahu.
Sastojci za 4 osobe:
Dinja 2 kom.
Kupina 0,20 kg
Malina 0,20 kg
Prošek 0,10 l
Vanili šećer 1 vrećica
Limun 1 kom.
Šećer kristal 2 žlice
Šećer u prahu 0,02 kg (za posipanje)
Zahtjevnost: **
Posluživanje: Pjenušac. Obavezno
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Savjet: U ovu juhu možemo doat još sladoled poželjno od limuna ili vanilije.