Hladna salata od piletine
1. ANANAS UZDUŽNO prerežemo na pola i izdubimo tako da dobijemo dvije lađice.
2. Meso ananasa narežemo na kockice, stavimo u posudu, dodajemo sitne listiće špinata, sol, papar, majonezu, jogurt i salamu narezanu na štapiće.
3. Dodamo limunov sok i dobro promiješamo, tj. povežemo. Tom smjesom punimo lađice. Serviramo na tanjur i ukrasimo nasjeckanim peršinom.
Sastojci za 4 osobe:
Ananas 2 manja kom.
Pileća salama 0,40 kg
Majoneza 0,20 l
Limun 1 kom.
Sol, papar po potrebi
Špinat 0,10 kg
Jogurt 0,10 l
Zahtjevnost: *
Savjet: Mjesto pilećeg mesa možemo uzet i neko drugo meso, poput puretine, kunića, a u obzir dolaze čak i neke ribe poput grdobine, škampa.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Hladna salata od piletine