Grdobina u pećnici
Fileti grdobine u panceti
Sastojci:
– 1 kg repa grdobine
– 250 g pancete
– 1 žličica svježe majčine dušice
– maslinovo ulje
– papar
Opis:
Sočni odresci grdobinog repa omotani hrskavom pancetom je jelo koje morate probati. Malo filetiranja, malo omatanja pancetom, zatim pećnica i specijalitet je na tanjuru.
Priprema:
Prije svega skinemo kožu s repa, odrežemo višak mesa i repnu peraju, te odvojimo meso od kičme. Dobivene filete spojimo i stavimo na stranu. Na dasci napravimo posteljicu od trakica pancete, naizmjence im preklapajući krajeve. Riblje filete premjestimo na posteljicu od pancete, popaprimo, posipamo listićima majčine dušice i preklapajući trakice pancete, prekrijemo ribu. Ribu ovijenu pancetom premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-30 minuta. Gotovu ribu stavimo na dasku, narežemo ju na odreske, premjestimo na tanjur, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
Izvor:crochef.com
Grdobina u pećnici