Domači keksi s maslacem
Keksi s maslacem
PRIPREMITE:
25 dag maslaca, 35 dag brašna + za posipanje, 1 žutanjak, 13 dag šećera u prahu, 2 vanilin šećera
DODACI:
10 dag drhtalice (želea) od ribizla ili fine marmelade, čokoladne i šarene šećerne mrvice, 2 bjelanjka, bademe narezane na ploškice i štapiće
Zamijesite prhko tijesto od brašna, obje vrste šećera, žutanjka i maslaca narezanog na listiće. Stavite na pola sata u hladnjak. Zatim razvaljajte na 3 mm debljine, izrežite keksiće raznih oblika i poslažite ih na jedan ili dva lima. Bjelanjcima namažite sve keksiće osim za krugove i vjenčiće. Na namazane podijelite čokoladne ili šarene mrvice, a na dio nanesite bademe. Pecite desetak minuta u pećnici na 180 °C. Pune krugove i vjenčiće slijepite mamreladom, pa dio i pošećerite.
Domači keksi s maslacem