Brokula tjestenina
Tornjići
PRIPREMITE: 30 dag svježeg tijesta za rezance, 40 dag brokule, 10 dag naribanog sira, 5 dag naribanog parmezana, 3 dl kupovnog umaka bešamel, 3 dag maslaca, 2 režnja češnjaka, 2 žlice ulja, sol, papar
Podijelite brokulu na cvatiće i kuhajte 5 minuta u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite pa 2/3 smrvite uspravnim mikserom s narezanim češnjakom i malo ulja. Primiješajte naribani sir i bešamel da dobijete gusti nadjev. Razvaljajte tijesto pa izrežite 12 krugova promjera 8 cm.
Skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i rasporedite da se osuše. U nauljeni lim slažite po 3 kruga tijesta kao tornjić, a između nanesite nadjev od brokule i narezanu brokulu. Nekoliko stavite na vrh za ukras i popaprite. Pospite parmezanom i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Sve možete načiniti unaprijed, pa samo ispeći prije posluživanja.