Božićna torta
PRIPREMITE: ZA BISKVIT:
6 jaja, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer, 8 dag brašna, 5 dag škrobnog brašna, 8 dag gorkog kakaa
ZA KREMU:
7 listića želatine, 5 dl jogurta, 10 dag šećera, 2 naranče, 5 dl vrhnja
ZA UKRAS:
ananas iz konzerve, čokoladne borove
Za biskvit izmiksajte žutanjke s obje vrste šećera, pa primiješajte obje vrste brašna i kakao, te na kraju snijeg od bjelanjaka. Ulijte u kalup, promjera 26 cm. Pecite 40 minuta u pećnici na 180 °C. Za kremu namočite želatinu u hladnu vodu. Ogulite naranče, pa ogulite i rastavljene kriškice te nasjeckajte.
Izmiksajte jogurt sa šećerom i primiješajte iscijeđenu želatinu, koju ste otopili u malo vrhnja. Dodajte nasjeckane naranče i 4 dl tučenog vrhnja. Ohlađeni biskvit 2x vodoravno prorežite, pa slijepite kremom. Njome i omažite tortu. Neka se 4-5 sati stvrdnjava u hladnjaku. Prije posluživanja istucite vrhnje, oblikujte u ružice po rubu torte i u njih utaknite komadiće ananasa te borove.
Božićna torta