Novogodišnji menu
Novogodišnji menu
Doček Novog ljeta dobar je povod da malo popustimo kočnice za stolom – ako ni zbog čega drugog onda zbog narodnog vjerovanja kako raskošni okusi na tanjuru znače i svekoliko obilje u novoj godini.No, to ne znači da se na blagdanskoj trpezi moraju naći delicije u čiju pripravu su utrošeni silan trud i vrijeme: naprotiv, niz jednostavnih, ali efektnih jela mnogima će pružiti veći užitak. Bruschette sa sirom škripavcem i dimljenom vratinom lako je unaprijed poslagati i, kad zatreba, samo ubaciti u pećnicu. Ni pripraviti bukovače u košarici od parmezana nije nikakav problem.Grubo naribani sir podijeljen u male hrpe na papiru za pečenje treba rastopiti u pećnici i potom ga oblikovati u košarice pomoću malih keramičkih posuda ili čaša. Pohane bukovače nisu neka gastronomska novost – prednost tog jela je to da nije skupo – ali ako brašnom od slanutka (u koje se ne stavljaju jaja) zamijenite obično brašno, jelo će dobiti svečan, profinjen okus. Izvor:
Izvor: Gloria.com.hr
Novogodišnji menu
>>Izrada novogodišnjih ukrasa
Na "tijelo" anđela zalijepite "krila" od tjestenine u obliku mašnica. Za "ruke" koristite spiralne makarone ili neku sličnu tjesteninu…
>>Novogodišnji ručak
Blagdanski stol osobito je bogat u vrijeme novogodišnjih i božićnih blagdana. Svaki kraj, mjesto, obitelj već tradicionalno ima meni koji se priprema u blagdanske dane.
>>Novogodišnji jelovnik
Osim uobičajenih jela poput sarme, odojka, purice, bakalara,…. evo prijedloga i za dvije vrste salata koje će samo upotpuniti vaš jelovnik….
>>Novogodišnji kolači
MEDENJACI – 6 dcl mekog brašna, 1 dcl meda, 4 žlice šećera, 1 mala žlica sode bikarbone, Malo klinčića, 1 cimet