RECEPT: MISLAV BOŽIĆ, chef aparthotela Villa Magdalena, Krapinske toplice SASTOJCI:
– 4 jaja
– 15 dag šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 2 dl jogurta
– 0,5 dl bučinog ulja
– 22 dag glatkog brašna
– 1 prašak za pecivo
Za 1. smjesu:
– 5 dag grožđica
Za 2. smjesu:
– 1 žlica kakaa u prahu
Za ocaklinu:
– 11 dag šećera u prahu
– 2 žlice mlijeka
– 1 žlica otopljenog maslaca
– 1 paketić vanilin šećera
1. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte jogurt, ulje i limunovu koricu. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2. Podijelite smjesu na dva dijela. U prvu dodajte grožđice. Drugu podijelite na dva dijela, u polovicu dodajte kakao i promiješajte.
3. Male kalupe namastite maslacem i pobrašnite. U jedne ulijte prvu smjesu s grožđicama, a u druge naizmjence žlicom dodajte bijelu i kakao smjesu. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
4. Pomiješajte sastojke za ocaklinu i prelijte preko ohlađenog kuglofa.