SASTOJCI:
• 100 g cijelih lješnjaka
• 80 g petit beurre keksa
• 40 g blanširanih badema
• 300 g šećera
• 4 ml rome vanilije
• 400 g mlijeka u prahu
• 150 g kokosovog brašna
• 200 g maslaca
Priprema:
Prije svega lješnjake kratko prokuhamo u vreloj vodi, ocijedimo, pažljivo ogulimo, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu. U sjekač stavimo „petit beure“ kekse i blanširane bademe, te ih sameljemo. Zatim u lonac ulijemo 150 ml vode, dodamo šećer i aromu vanilije, a kada zavrije kuhamo dok se šećer potpuno ne rastopi. Potom ugasimo vatru, te stalno miješajući pjenjačom postupno umiješamo mlijeko u prahu. Zatim umiješamo jedan dio kokosovog brašna, mljevene kekse i bademe, te dobivenu smjesu ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
Potom u smjesu umiješamo omekšali maslac, poklopimo i stavimo u hladnjak na nekoliko sati, dok se ne stvrdne. Od ohlađene i stvrdnute smjese žličicom uzmemo jedan mali dio, namočimo dlan jedne ruke, smjesu stavimo na dlan, u sredinu smjese stavimo po jedan prženi lješnjak, oblikujemo kuglicu, te svaku uvaljamo u kokosovo brašno i položimo u papirnate košarice za rafaelo.