Sočni kuglof
PRIPREMITE: 8 dag čokolade u prahu, 1 žličicu gorkog kakaa, 5 dag samljevenih suhih smokava, 25 dag maslaca, 25 dag šećera u prahu + za posipanje, 4 jaja, 25 dag brašna, prašak za pecivo, 1,75 dl kuhanog vina u cimet
Izmiksajte jaja sa šećerom i otopljenim maslacem. Posebno pomiješajte brašno, prašak, čokoladu, kakao i smokve. Umiješajte u smjesu jaja naizmjence s vinom. Stavite u kalup i pecite jedan sat i 25 minuta u pećnici na 175 °C. Ohlađeni kuglof pošećerite i ukrasite.
Šareni kuglof
PRIPREMITE: 4 dag kvasca, 1/8 l mlakog mlijeka, 30 dag glatkog brašna + za kalup, 10 dag šećera, 10 dag maslaca + za kalup, 4 jaja, sol, po 15 dag ušećerenih crvenih i zelenih trešanja, marmeladu za premazivanje
Napravite tijesto prema općim uputama; neka na toplome uzađe. Umijesite trešnje. Tijesto stavite u kalup. Neka još jednom uzađe. Pecite 45 minuta u pećnici na 180 °C.